1:1 begeleidingstraject

Roman in een jaar 

Heb jij een idee voor een roman, maar weet je niet hoe en waar te beginnen? Of ben je al een poosje bezig, maar loop je telkens vast? Komt het schrijven er niet altijd van, omdat het leven al druk genoeg is?

Ik kan jouw steun en toeverlaat én stok achter de deur zijn. Je kunt vandaag nog beginnen aan het 1:1 begeleidingstraject Schrijf je roman in een jaar.

(Omdat ik jouw roman alle tijd en aandacht wil kunnen geven die het verdient, heb ik een beperkt aantal plekken per jaar. Op dit moment heb ik nog een paar plekjes!) 

 

Hoe dit jaar eruitziet: 

 

Stap 1

We plannen een online afspraak in. Ik neem de tijd om naar jou te luisteren en samen met jou je schrijfplan in de steigers te zetten. Aan het einde van dit gesprek heb jij een schrijfplan dat is aangepast op routines die voor jou werken en die in jouw leven passen, zodat je direct aan de slag kunt. Ook spreken we deadlines af, omdat de ervaring leert dat het zonder deadlines gewoon heel erg lastig is om daadwerkelijk tot voldoende schrijftijd en een voortvarende productie te komen.

 

Stap 2

Na drie maanden (deadline 1) stuur je in wat je geschreven hebt en vindt een tweede gesprek plaats. We bespreken je ervaringen: wat lukte, wat lukte niet, wat zouden we kunnen aanpassen aan je schrijfplan en/of je schrijfroutine? Maar we gaan ook naar de inhoud kijken: welke vorm krijgt je roman, wie zijn je personages en wat drijft hen? Welk perspectief heb je gekozen en werkt dit goed, of wringt er iets? Je kunt alle vragen bij mij kwijt en samen kijken we wat er eventueel verbeterd kan worden.

 

Stap 3

Na zes maanden (deadline 2) stuur je me opnieuw je manuscript en ook nu bespreken we die elementen van jouw manuscript-in-wording die op dat moment aandacht verdienen.

 

Stap 4

Na negen maanden (deadline 3) lees ik opnieuw wat je tot dat moment hebt geschreven. Nu is je roman - de eerste versie - af, van begin tot eind. Tijd voor een lastig onderdeel van het schrijven van een roman: herschrijven! Samen gaan we op zoek naar onderdelen die verbetering behoeven. Zijn er personages die nog wat vlak zijn? Is er een verhaallijn die je ooit hebt ingezet, maar die eigenlijk geen doel meer dient? Er valt altijd wel iets te herschrijven. Let wel: herschrijven is iets anders dan redactie. Het gaat bij herschrijven om de grote lijnen, niet om de vraag of er misschien een extra komma gezet moet worden (maar als mij dingen opvallen, zal ik dat natuurlijk altijd melden). 

 

Stap 5

Na twaalf maanden (deadline 4) is het jaar rond en.... Je roman is af! We bespreken tijdens een laatste sessie je manuscript en welke stappen er nog nodig zijn. Is hij klaar om naar een uitgever te sturen en zo ja, welke uitgever(s)? Is het verstandig om eerst een agent te zoeken? Of kies je liever voor zelf uitgeven? Ik kan je helpen bij het maken van een plan om jouw roman ook daadwerkelijk - met omslag en al - in je handen te krijgen. 

 

Kortom, ik bied je: 

  • Persoonlijke begeleiding, geheel op jouw wensen en behoeften afgestemd.

  • Vijf 1:1-sessies waarin je al je vragen kunt stellen en ik je verder help.

  • Professionele manuscriptanalyse (t.w.v. €1.000), oftewel: eerlijke en constructieve feedback op jouw werk.

  • Motivatie en een stok achter de deur (4 deadlines).

  • Zodat jij na dit schrijfjaar jouw roman hebt geschreven!

 De kosten van dit 1:1 begeleidingstraject zijn €2.000.

Zie je dit zitten? Stuur mij een mailtje: [email protected]. Dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in en bespreken we samen de verwachtingen en wensen. Omdat ik je de begeleiding wil geven die jij nodig hebt en verdient, begeleid ik maar een beperkt aantal schrijvers per jaar. Op dit moment heb ik nog een paar plekjes.

Twijfel je nog? Dat snap ik. Ik denk dat je dit gerust kunt zien als een investering in jou als schrijver. Om mijn debuutroman te schrijven en gepubliceerd te krijgen, heb ik de nodige schrijfopleidingen gedaan en het heeft me het nodige geld, maar ook bloed, zweet en tranen gekost. Maar inmiddels heb ik drie romans op mijn naam staan en schrijf ik met heel veel plezier aan mijn vierde. Wat mij betreft is er niets mooiers! 

Neem contact op