Beoordeling van jouw manuscript

Manuscriptanalyse

 

Ben je al een poosje bezig met het schrijven van een roman, maar weet je even niet meer hoe het verder moet? Of heb je zelfs al een voltooid manuscript, maar wil je weten hoe je het nóg beter kunt maken?

Oftewel: heb je behoefte aan een professionele ‘blik van buiten’? Ik help je graag met een professionele analyse van jouw manuscript.

 

Een manuscriptanalyse omvat:

  • Een oriëntatiegesprek: We starten met een eerste gesprek van een uur. Graag hoor ik van jou welk verhaal jij wilt vertellen (in grote lijnen) en hoe je dit in jouw manuscript hebt willen doen. Ik vind het belangrijk om dit van jou te horen, want het eindresultaat moet ook echt jouw verhaal zijn. Ook kun je me tijdens dit gesprek laten weten of er aspecten zijn waar ik in mijn analyse extra aandacht aan moet besteden.
  • Een uitgebreid leesrapport: Binnen enkele weken ontvang je een uitgebreid leesrapport, waarbij ik onder andere kijk naar de verhaallijn, structuur, personages, spanningsopbouw en stijl. Een manuscript analyse is geen eindredactie; hoewel ik opvallende zaken benoem, ga ik dus niet in op iedere komma en taal- en spelfouten. Dit stelt me in staat om grondig te analyseren wat werkt en wat beter kan.
  • Een eindgesprek: Nadat je het leesrapport hebt ontvangen plannen we op korte termijn een eindgesprek van ruim een uur in. Als je daar behoefte aan hebt, licht ik het leesrapport toe. Verder is er volop ruimte voor vragen en kijken we samen naar de volgende stappen die je kunt nemen.

De kosten voor een manuscript analyse zijn €1.000 (maximaal 50.000 woorden. Telt jouw manuscript meer woorden: neem gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden).

Heb je interesse in een manuscriptanalyse? Stuur mij een mailtje via [email protected]. Als je wilt, kun je hierbij een paar pagina's van je manuscript voegen. Dan kan ik alvast zien waar je mee bezig bent. Leuk!

Twijfel je nog? Ik snap heel goed dat dit een grote stap kan zijn. Zelf heb ik in het verleden ook een manuscriptanalyse laten doen voor wat uiteindelijk mijn debuutroman is geworden. Ik heb hierover lang getwijfeld, maar geen seconde spijt gehad. Neem gerust contact op voor vragen of om je twijfels te delen.

Neem contact op