top of page

Lieve schrijver,

Werk je met ziel en zaligheid aan een schrijfproject, maar kom je er even niet meer uit? Of heb je een manuscript geschreven en wil je weten hoe je het nóg beter kunt maken? Ik help je graag!

 

Je kunt bij mij terecht voor schrijfbegeleiding, een manuscriptanalyse of gewoon even sparren. Omdat schrijven een heel persoonlijk en soms ook kwetsbaar iets is, heb ik geen one size fits all-plan klaarliggen. Ik ga graag samen met jou op zoek naar een passend aanbod - waarna je ook echt verder kunt! 

Over Aisha Dutrieux 

Jarenlang was ik rechter van beroep. Een vak waarin taal, emotie en menselijkheid een grote rol spelen. Als rechter heb ik geleerd teksten snel te analyseren en op onjuistheden te checken. Maar ook om open en eerlijk met mensen een gesprek aan te gaan, ook wanneer de boodschap niet alleen maar positief is. Naast mijn werk als rechter schreef ik - grotendeels in de avonduren. Na jaren van afwijzingen en teleurstellingen, had ik in augustus 2021 dan eindelijk mijn eerste roman, Het leven noemen, in mijn handen. Mijn tweede roman Wees niet bang volgde al snel. Beide verschenen bij uitgeverij Spectrum. 

Op dit moment werk ik aan mijn derde roman. Daarnaast schrijf ik columns en artikelen, voor onder andere de Volkskrant.

Ik heb ervaring met veel dingen die horen bij het gepubliceerd krijgen van een boek. Afgewezen worden, schaven en schrappen, opnieuw insturen en weer afgewezen worden. Het zoeken en vinden van een literair agent. De onzekerheid. Het vragen (en soms: opeisen) van tijd en ruimte om te schrijven, te midden van een druk gezinsleven.

 

De belangrijkste les die ik van dit alles heb geleerd: geef niet op! 

bottom of page